bool(false)

Een borstkankerpatiënte geeft haar humoristische kijk op hoe je een sjaal kunt knopen tijdens borstkanker

 

Sjaals en hoofdsjaals kunnen je hoofd of littekens bedekken. Tenminste, als je weet hoe… Dianne deelt haar verhaal: “Sinds mijn bilaterale mastectomie heb ik veel vrije tijd. Ik wou dat ik kon zeggen dat ik die goed heb besteed, maar ik heb eigenlijk vooral zitten nadenken over hoe je in godsnaam hoofdsjaals moet knopen, iets wat borstkankerpatiënten nu eenmaal doen.”

 

Niets om aan te doen? Een sjaal rond je hoofd knopen is altijd een goed idee!

In die periode was ik nog niet klaar om naar een lingeriewinkel te gaan voor een beha-fitting. Daarom besloot ik mijn kledingkast in te duiken en uit te zoeken wat nog paste en wat niet. Voor vrouwen die ook een mastectomie ondergaan hebben, zal het geen wereldschokkend nieuws zijn, maar: sjaals zijn uitermate geschikt om te dragen tijdens je behandeling voor borstkanker . Ze verbergen mijn littekens, oneffenheden en ze houden mijn hoofd warm – aangezien ik tijdens mijn behandeling mijn haar begin te verliezen. Het enige wat mij te doen staat is uitzoeken hoe je nu precies die sjaal moet knopen. Laat ons zeggen dat ik niet zo heel handig ben.

 

Om een of andere reden heb ik de afgelopen jaren genoeg sjaals verzameld om een ​​harem te beginnen. Of ik ze als cadeau kreeg of zelf kocht, weet ik niet meer – dat chemobrein hè – maar mijn kast is gevuld met grote sjaals, kleine sjaals, rechthoekige en vierkante sjaals, sjaals met prints en sjaals zonder. Er zijn lichte sjaals en donkere sjaals, zomersjaals en wintersjaals, sjaals met een klein mutsje ingebouwd, zelfs “oneindige” sjaals (weet iemand waar die beginnen en eindigen?)! Met andere woorden, ik zou toch minstens één sjaal moeten vinden die ik perfect kan knopen. Hoe ik die sjaal moet knopen is echter een andere zaak.

 

Een stappenplan: hoe sjaals te knopen voor borstkankerpatiënten

Ik heb vriendinnen die sjaals dragen en er geweldig uitzien. Maar wanneer ik een sjaal als accessoire probeer te dragen, zie ik eruit als een kind dat zich probeert te verkleden. In theorie moet het lukken, maar in de praktijk draag ik duidelijk iets dat niet voor mij bedoeld is.

 

Het is een feit dat het eigenlijk niet zo moeilijk is om uit te zoeken hoe je sjaals kan knopen. Maar ikzelf raak ergens in het proces altijd wat “in de knoop”…

 

Dus, terwijl ik aan het herstellen was van mijn operatie, maakte ik een plan: ik moest en zou ontdekken hoe ik een mooie sjaal kan knopen. Zodat, op de dag waarop ik me terug goed voelde, ik de wereld zou kunnen laten zien hoe geweldig ik eruit zag.

 

Enkele muisklikken later werd ik overspoeld met meer manieren om een ​​sjaal te knopen dan een kankerpatiënte zich ooit kan voorstellen. Ik ontdekte 25 manieren om een ​​sjaal te knopen binnen  4,5 minuten; 15 chique en creatieve manieren om een ​​sjaal te dragen voor kankerpatiënten; hoe knoop je een zijden sjaal – 18 stappen met foto’s! Ik had al moeite om één manier te vinden! En nu bleek dat je als vrouw met borstkanker toch wel meerdere manieren zou moeten kennen om je sjaal te knopen. Er was werk aan de winkel!

 

Mijn sjaals zien er gewoon grappig uit

Maar mijn sjaals zien er – helaas – nog steeds niet helemaal juist uit: vriendinnen die sjaals op een creatieve manier aan elkaar knopen om bijvoorbeeld hun nekrimpeltjes te verbergen (en er goed uit te zien) moeten toch een veel langere nek hebben dan ik? Kennissen die een sjaal dubbel kunnen knopen, en om hun nek kunnen wikkelen om een dramatisch statement te maken, blijven me verbazen. Wanneer ik dit probeer te doen, lijk ik wel een gevangen slak die uit haar huisje probeert te kruipen.

 

Zelfs de oudere dames en trendsetters die ik ken, slaagden er moeiteloos in hun sjaal in een stijlvolle tulband te knopen. Ik probeerde deze look uit en leek op de geest van Aladdin.

 

Het spijt me, ik heb dus niet de oplossing ontdekt hoe je makkelijk hoofdsjaals kan knopen. Ik heb het echt geprobeerd! Maar het lijkt erop dat, tenzij ik van plan ben de rest van mijn leven verwikkeld te zijn in een hoopje stof rond mijn hoofd en nek, ik geen fervente sjaaldraagster zal worden. Lach niet, ik lig al genoeg in de knoop!

 

Kan jij ook wat tips gebruiken om je sjaal te knopen? Ontdek in dit artikel onze drie eenvoudige manieren om jouw sjaal te dragen.