bool(false)

Vragen om aan je arts te stellen over chemotherapie

 

Bij je diagnose borstkanker kan het zijn dat je een behandeling met chemotherapie nodig hebt. Hier zijn enkele vragen die je je arts kan stellen om je beter voorbereid te voelen. Je kan deze lijst met vragen meenemen naar een volgende afspraak met je medisch zorgteam. Zorg ervoor dat je je voldoende geïnformeerd voelt voordat je met de chemotherapie start.

 

Chemotherapie is de behandeling van kanker met medicijnen die kankercellen vernietigen en de celdeling afremmen. Deze medicijnen worden vaak “anti-kanker” medicijnen genoemd. Ze worden via de mond ingenomen of rechtstreeks in de bloedbaan gebracht met een injectie of een infuus, waarna ze zich door het lichaam verspreiden en op andere plaatsen eventuele kankercellen kunnen bereiken.

 

Over chemotherapie algemeen

 

 

Over je specifieke behandeling

 

 

Over mogelijke bijwerkingen

 

 

Over het contacteren van medisch personeel

 

 

Tips voor het praten met je arts

 

Deze tips kunnen helpen om alle informatie die je krijgt bij een bezoek aan je arts goed bij te houden en te onthouden:

 

 

Ongeacht de behandeling die je nodig hebt, is het belangrijk om je voldoende te informeren voordat je een bepaald behandelplan kiest. In dit artikel lees je enkele tips van een borstchirurg die het belang benadrukt van de tijd en ruimte te nemen die je nodig hebt om een weloverwogen beslissing te nemen.